KRUS-katalog 2016

  1. Hjem
  2. Andre kompetansehevende kurs
  3. Utslusing

Utslusing

KURSINFO:

Tid: 2. juni (Kurset er avlyst)

Sted: KRUS - Solheimsgata 21, Lillestrøm

Påmeldingsskjema

Ansvarlig: Birgitte Langset Storvik

E-post: birgitte.storvik@krus.no

Påmeldingsfrist: 27. april

Ved gjennomføring av fengsel- og forvaringsstraff skal det så vidt mulig skje en gradvis overgang fra fengsel til full frihet. Det er også en sentral målsetting om økt bruk av straffegjennomføring i samfunnet og en mer ensartet praksis på området. Kurset gir en generell innføring i temaet og viser muligheter for progresjon fra fengsel, samt konkret opplæring i bruken av ulike gjennomføringsformer. Det legges opp til en kombinasjon av teori og praktisk arbeid med utgangspunkt i reelle caser. Det er også fokus på samarbeid mellom enheter i kriminalomsorgen og med andre samarbeidspartnere.  

Innhold:

Oversikt over og kort innføring i ulike straffegjennomføringsformer, herunder kriminalomsorgens rolle og samarbeid mellom enhetene for å skape en sømløs kriminalomsorg. 

  • Gjennomgang av ulike typer straffegjennomføring, herunder fengsel med lavere sikkerhetsnivå, overgangsbolig, § 12-soning, hjemmesoning med og uten elektronisk kontroll, møteplikt og bøtetjeneste. 

  • Nærmere om de enkelte gjennomføringsformene, herunder forberedelse, saksbehandling, krav og vilkår for å innvilge og overføre, innhold, oppfølging, brudd. 

Målgruppe:

Tilsatte i kriminalomsorgen som jobber med progresjon og utslusing til straff i samfunnet eller gjennomføring av slik straff.