KRUS-katalog 2016

  1. Hjem
  2. Forord

Forord

Kjære kolleger og samarbeidspartnere!

Kriminalomsorgens Utdanningssenter (KRUS) sitt etter- og videreutdanningstilbud har som mål å møte etatens behov for kompetanse og kunnskap. Det kommer mange innspill fra ulike hold til KRUS om etatens behov og om hvilke type opplæring som burde tilbys. Som i fjor ble det i forkant av beslutningsprosessen sendt ut et spørreskjema til samtlige enheter for å kartlegge behovet for opplæring. I tillegg er de vanlige prosedyrene fulgt ved at Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), regionene, organisasjonene og sentralt hovedverneombud meldte inn behov og ønsker. Som tidligere er tilbakemeldinger fra kursdeltakere også med på å forme og videreutvikle kurstilbudet. Fra i år er drøftingen med sentrale fagforeninger lagt til KRUS.

Kriminalomsorgen er i stadig endring og behov for ny kunnskap er stort. Nytt i år er satsingen på radikalisering og utfordringene med det økende antall utenlandske domfelte og varetektsinnsatte. Et nytt kvalitetssystem for programvirksomheten vil også komme på plass i løpet av året. 

KRUS flyttet inn i moderne lokaler i Lillestrøm juni 2015. Vi har nå større romkapasitet og vi håper mange har ønske om og anledning til å delta på kurs og konferanser. KRUS og KDI samarbeider om en rekke konferanser og fag- og erfaringssamlinger innen aktuelle temaer. Den årlige konferansen «Faget i fokus» vil i 2016 også være et samarbeid mellom KRUS og KDI og finne sted i juni.

Siden høsten 2013 har uteksaminerte aspiranter fått graden høgskolekandidat i straffegjennomføring og avlagt 120 studiepoeng. En målsetting for oss er at vi om få år også kan tilby videreutdanningskurs som gir studiepoeng. 

Vel møtt til etatens eget kompetansesenter!

Med vennlig hilsen

Hans-Jørgen Brucker

direktør